Freak show

Jag var konstigt nog den enda i hela tunnelbanevagnen som var utklädd igår. Jag antar att det var för att klockan bara var runt 18. På Calico var det gratis öl och full freakshow.





Vilket skojigt partytrick va?

Gänget splittrades för att käka/byta om osv. L o jag hamnade på Donken.



Efter det knatade vi ut mot East River och fortsatte på en mellanfest i en lyxlägenhet med fantastisk utsikt. Där hade alla ansträngt sig ordentligt med utstyrslarna.



Nästa anhalt var en liten kitchig bar på 35e o 1a.



Kvällen avslutades på klubben Covet.




Övervakad av Buddha

Igår hade vi lite tjejmiddag på Tao. SATC-fans känner kanske igen den häftiga restaurangen? Tyvärr var mina bilder för dåliga så jag klistrar in denna.



Riktigt god mat!

Efteråt var det bara och byta om till lågskor för då påbörjades den sedvanliga långvandringen efter ett bra ställe för en drink. Det är alltid så här när vi ska nånstans, man går förbi ställe efter ställe men det är alltid nån som vill kolla runt nästa hörn om det finns nåt bättre.

Vi hittade tillslut en trevlig bar med happy hour-priser.



Efteråt gick jag de 20 gatorna hem, jag tror det var den sista varma kvällen.


In your face

Jag glömde rubba in en grej i era fejjor:
Det har varit 23 grader idag, fulla uteserveringar och glada människor! Hur är vädret därhemma?

Fångdräkt och hockeyfrilla

På tisdagen var det snabb-aw med jobbet, vi bröt upp redan innan sju och då gick jag och provade Halloweenkostymer. Det är ganska roligt att prova Halloweenkostymer efter ett par öl, även om man är ensam!

Jag hade tänkt köpa en sån där orange fängelseoverall men den såg inte klok ut, jag såg ut som en pumpa.



Det blev en annan dräkt, här får ni en ledtråd:



Idag har jag inte gjort många knop, hämtat tvätten på tvätteriet, jag är mycket missnöjd med dem f ö, sen gick jag och klippte mig. Frisören använde en teknik som jag aldrig har sett tidigare. Den innebar att man inte använde klämmor, utan man klippte lite fritt lixom, ibland rufsade man över allt hår framåt, ibland bakåt, ibland uppåt. Det blev riktigt bra måste jag säga!



Men vad kan man förvänta sig av 25 dollar?




Ingen vinst idag heller..

Ikväll var det bingo på TF igen..

 



Sedvanlig söndagspromenad i parken

Efter att ha tankat telefonen, inhandlat lite viktiga grejer, fått manikyr osv, gick jag till parken och mötte upp päronen.

 

Vad stod pappa o glodde på i 1000 år?


Jo, sköldpaddorna.


Det är ofta rullskriskoparty i parken med live-DJ o dunkadunkamusik. Alla får vara med!

  







Svenne-ferre

Lördagkvällen inleddes med ett glas vin hemma hos M, sen begav vi oss ner till Orchard st där det var svenskpartaj. Tyvärr var vi sena och hann bara se ett band, men vilket band! Fullt ös med O'Spada.





Efteråt tog vi en drink på Ludlow st, men det blev en tidig kväll, alla var sega. Taxiresan hem var ingen hit, chauffören stank så mycket svett att det är helt obeskrivligt. De andra satt bak och kunde stänga luckan men själv fick jag härda ut i framsätet.




Manhattan runt

En blandad kompott av folk o händelser på fredagen. Min kamera har betett sig illa på sistone, ofokuserad och strulig har han varit, får inte bukt på honom, därav vissa suddiga bilder.

Hur som helst, började med middag m mamma o pappa nära Union Sq, sen gick vi över till East Village o mötte J & S.






C, S o jag tog en drink på EO i West Village, alldeles för packat med folk så det blev en taxi uptown istället.

 Att stampa takten på Brandy's kan ge onda fötter (ej mina). Mötte E och S där och pratade gamla minnen ifrån förra lördagen.



På lördag eftermiddagen bytte Sofia New York mot London igen.





Det blev pannkaka

Nä nu var det minsann länge sedan jag skrev!

I veckan har jag hängt med familjen mest, promenerat, gått på restauranger osv.

 

Häromdagen skulle vi käka brunch och de tyckte vi kunde gå ner till 2a Avenyn. Av nån anledning tycker jag inte om den avenyn och ville gå nån annanstans men blev nedröstad. Det restaurangbesöket var det värsta jag har varit med om på länge, kära läsare. De glömde vad vi skulle ha, de öppnade upp dörrar och fönster trots att det var borrmaskiner och svinkallt utanför, de gav fel mat till Sofia, de gav min omelett till en annan gäst, det tog 1 h att göra en ny osv osv. Tillslut kom servitrisen och servitören och sa: "Sorry about everything but our chef is a little crazy. He is crazy but very nice". Jag går INTE tillbaks dit.


Bingo & Blues

I måndags var det Tortilla Flats som gällde, bingo och mexikansk mat. På nåt sätt blev vi 15 pers runt bordet, mycket trevligt. Sofia vann givetvis.









Som tur är drack jag ingen tequila, har inte gjort på över 10 år.

Igår (tisdag) var familjen + jag på Terra Blues Club på Bleecker St, kan rekommenderas!



stadens lunga

Dagen har bestått av en promenad genom parken, bort till Upper West och tillbaks.



Ett gäng Beatlesfans sjöng låtar uppe vid Strawberry Field och det var ordentligt med cowbell!



Halloweenpynt överallt.



Om någon av mina läsare har mustasch så kan jag tipsa om denna kam som finns att köpa på Urban Outfitters.




Råttan i pizzan

Vi hade lite förferre här igår och tack vare syrrans nyfunna vänner (som hon träffade på planet hit) så fick vi komma in på ett kul ställe downtown. Har tyvärr inga bilder från klubben.

 
 

S o jag hamnade på ett pizzaställe på väg hem och där träffade vi på Klas som också tog lite nattmat innan hemgång.



Är ni uppmärksamma ser ni Klas ovanför bordsbenet där han sitter o smaskar.

Sierran

Det tog henne 3 timmar från JFK hit men tillslut var hon här och då åt vi överblivna snittar, bagels, jordgubbar, kex och choklad.



Vi gick sedan de 40 metrarna till allsången på Brandy's och sjöng med i bl a Uptown Girl, Bad Romance och Ceciiiilia, you're breaking my heart mm. Nedan Baby Face som wejlar loss.



Träffade några gamla kompisar till Sofia.



Idag har vi gått på stan, bl a spatserat runt i East Village där hon bodde förra året. Nedan gamla lägan.



Som vanligt hann jag inte med i promenadtakten.


Family matters

Idag kom mina päron hit, de kollade in kliniken och sen gick vi hem genom regnet till min lägenhet. Mamma surfade på hotell eftersom de inte har nånstans att bo nästa vecka då de kommer hem från Connecticut och pappa surfade på Blocket efter grävmaskiner eller båtmotorer eller fönsterrutor eller flakbilar eller tanklock eller motorsågar eller nåt sånt.

Sen gick vi ut och åt middag på Tiramisu. Nu ska jag sova tidigt för nästa vecka blir det nog inte så mycket sömn för då kommer yrvädret/solstrålen. www.mymanhattan.blogg.se (nu i London)



Lax, sparris, rostbiff, Jarlsbergost, flädersaft och äppelkaka

Denna dag har handlat mest om jobb, även om det har varit på ett annorlunda sätt: blåsa ballonger, dekorera, arrangera, instruera cateringfirma, instruera servitörer, mingla, döda fötterna i höga klackar, äta skandinavisk mat och dricka vin. Flädersaften jag köpte på Ikea i Brooklyn blev f ö poppis.

De enda bilderna jag har ifrån dagen är på G, vår door man, som hjälpte till att sopa ute på gatan efter att vi råkat välta ett träd. G är 2,05 lång och jättesnäll. Han öppnar aldrig dörren men det gör inget.




Heja Gunde

Igår eftermiddags samlade vi ihop några kolleger och gick stavgång i Central Park, måste säga att det verkligen funkar! Mycket jobbigare än att gå vanligt. Folk höjde inte särskilt mycket på ögonbrynen trots att stavgång är helt nytt här, det finns så många freaks så man smälter in. Det finns bl a en kille som leder grupper som typ jazz-springer, kommer inte ihåg vad det står på tröjorna men tänk er en grupp människor som dansar medan de springer, ser riktigt sjukt ut, ungefär som Phoebe i Vänner.

Hur som helst så var det sjukt varmt igår, nästan oroväckande, och precis när vi kom in på ett ställe för att köpa mat så började det mycket riktigt att åska och ösa ner. Ägaren lät oss ta in hunden på restaurangen.



Vi tog dock med oss maten och kutade hem till K. Hershey (labrador) vägrade kuta i regnet så K fick bära honom.



Idag när jag kom hem från jobbet var det filminspelning på min gata, jag fick stränga order om hur jag skulle gå osv. Men jag fick tillslut hämta min tvätt, det är väl inget konstigt om nån gör det i bakgrunden? Hade f ö en smärre diskussion med laundry-man imorse, hoppas han inte smittade mina lakan o handdukar med bedbugs. Fotot är taget från mitt fönster.




Åkte ner till Delicatessen på Prince/Lafayette på avskedsmiddag för S, som lite abrupt åker hem till Sverige igen pga att hon blev utslängd från sin lägenhet. Dessa två tjejer har alltid samma min på foton, men varför ändra på ett vinnande koncept?



Vi fick ett nytillskott till svennegänget, efter 12 år på Irland kom hon nu till NYC:



Som avslutning på middagen smällde vi i oss några såna här:



Söndagstråk

Denna söndag har mest bestått av tvätt, städning och matinköp, inget intressant att berätta m a o.




Knäppt att inte ha något fack för tvättmedlet.






Mina bebisar matchar numera varandra efter att jag köpt ett fodral till Ajfån.



På kvällen letade jag höstjacka, dock utan tur. Sen träffade jag K för söndagsmiddag på Fetch, ett ställe där man tydligen är besatt av hundar. K tog en doggybag när vi gick.








50-talshatt, tuppkam och sombrero

Lördagkvällen började med en trip tillbaks till 50-talet och en spelning av Tri-State Conspiracy på Bowery Poetry Club. De sjöng ösiga låtar om hot dogs och förrymda kycklingar.





Lite senare gick ett annat band upp på scenen, genre: new orleans brass ska-punk typ, men det blev lite jobbigt för öronen så vi drog rätt snabbt.

 

Innan jag åkte hem (före tolv i sann askungen-anda), hann vi med tusen nachos och en salsakurs på nåt sombrero-ställe på Broadway.

Rabbin och jag väntar på tåget. Där har vi ännu en hatt förresten!




Mat, sång, musik, sol, love

I fredags åt vi middag på Vapiano, jag säger som jag alltid säger när jag har varit där: det var sista gången. Tycker inte om att stå där o beställa, tycker inte om maten. Jag måste bara komma ihåg det till nästa gång!
Men sällskapet var ju bra så det gjorde inget!

Vi gick vidare till en närliggande restaurang/bar för efterrätt, livejazz och fantastisk chokladtårta.

 

Vi åkte till mina hoods och hamnade på Brandy's igen, fantastisk stämning och allsång!

Lördagen inleddes med en promenad genom parken för att sedan äta brunch på Upper West Side. Vi hann även gå på loppis och ligga och sola på eftermiddagen innan P skulle till flyget. High five for denna vecka!






Smile

Idag har det inte hänt något spektakulärt men när man tänker efter så är ju allt så himla nice ändå. Värmen är tillbaka, vi har ringt hem middag, gått ut och gått i Central Park i två timmar, sett filminspelning, jag har köpt en ny skinnjacka* på Urban Outfitters som öppnade idag i mitt kvarter, handlat frulle, ätit choklad, the Office.

På min mataffär Food Emporium har de fusklappar i kassan som jag har lyckats få syn på. Det är en kom ihåg-lista till kassörskorna som lyder ungefär så här:
1. Smile
2. Greet costumer
3. Scan articles, get paid, pack bags
4. Smile
5. Say 'Thank you, have a nice day'

Jag vill alltid peka på den där lappen och säga HRM!


*Grattis Sofia, nu får du tillbaks din trasiga som du har tjatat om.


Alternativa dryckesserveringssätt

Det är full rulle här förstår ni, det är därför det blir dåligt med bloggande!
Igår var vi på Broadway och såg Phantom of the Opera, helt fantastisk. P lyckades fixa superbra biljetter på 5e raden, man fick nästan den fallande kristallkronan i skallen.



Ikväll var vi och käkade på Max Brenners berömda chokladfabrik och hör och häpna: vi åt ingen choklad! Vi åt Mac & cheese till middag men sen efter att vi länge hade suttit och läst igenom dessertmenyn och bestämt oss för en så var den givetvis slut. Då upptäckte vi att klockan var mycket, vi hade en timme på oss att shoppa kappa, rock, sneakers, converse och en present innan vi skulle träffa svenskarna. På shoppingrundan kammade vi hem NOLL.



Vi hämtade de typ tio svenskarna på Jacques nere i Soho. Där serverade de vin och drinkar på nappflaska. Nedan en nappflaska Chardonnay och en med Johnny Walker o Cola.



Vi vandrade 10-20 (30? 40?) kvarter i högklackat och plötsligt styrdes vi ner i en källare, genom en korridor, över en mörk innegård, uppför en trappa, förbi en vakt och genom en dörr. Där inne fick vi uppleva känslan av förbudstiden, gammal murrig stil med mörkt trä och sammet och vinet och drinkarna serverades i kaffekoppar. Ölflaskorna i bruna papperspåsar.
Inga bilder ifrån detta ställe eftersom det är så "hemligt". Om jag inte missminner mig så var dock en av mina trogna läsare där förra året, stämmer det?


Ytspänning

Jobbat idag och regn och rusk, hösten har kommit hit. P åkte och köpte en Ipad och sen möttes vi och gick och käkade på detta ställe vilket somliga av mina trogna läsare kommer tycka är kul:



På Anita Anita! har de mexikansk mat, det blev ännu mer kyckling fajitas och quesadillas m a o. Men det är ju så gott!



Sen gick vi till Brandy's pianobar som ligger på min gata. Där var det ytspänning på vinglasen som gällde. Vi fick sugrör så vi skulle slippa sitta och sörpla.



När vi kom hem upptäckte vi att min svarta tröja hade färgat av sig och det såg ut som extrema blåmärken på armarna.



Imorgon kanske det blir en Broadway-show om vi har lust och får biljetter.

Titta vi flyger

En fullspäckad söndag, minst sagt, den innehöll lite av varje! Åt bagels till frukost och åkte sedan och shoppade elektronik på tomteverkstan B&H.



Passerade Ground Zero som är under uppbyggnad, nedan.



Här ser ni mig i Top Gun-stil:



Vi tog oss nämligen en helikoptertur över Manhattan!





Det blåste en hel del så det blev en spännande tur. Jag satt brevid piloten och fick stränga order om att inte röra benen eftersom han hade spakarna precis vid min fot, tror ni jag fick tvångstankar eller?! Men det gick bra och vi lever.

På eftermiddagen gick vi upp genom Soho till Union Square, tog en öl på Pete's (puben jag skrev om för en vecka sedan), sen åkte vi hem och gick vi ut en sväng här i mina kvarter. Nu sova, jobb imorgon.



Konst

På fredageftermiddagen träffades vi på MoMA och tog en sväng bland konsten. Efter det blev det käk hemma hos M (hon är på bild längre ner) och sen hamnade vi på någon riktigt skum klubb nere på Lower East, det luktade underligt mycket rökelse. Några kvarter längre upp dansade vi lite spontandans på en pub, vakten suckade "svenskar..".








Har inga bilder på utekvällen tyvärr men kanske lika bra.

På lördagen sprang jag ärenden och sedan dök denna stjärna upp:



Efter att han hade fixat håret gick vi en sväng i kvarteret o åt middag på en italiensk.

Kind of a funny story

Igår skulle vi ju spela pingis men vi sköt upp det pga att vi fick biljetter till förhandsvisningen av en film i Chelsea. 'Kind of a funny story' handlar om en ung kille som vill ta livet av sig och om vad som händer under fem dagar i hans liv. Det låter ju inte så upplyftande men den var riktigt rolig, kan verkligen rekommendera den! Efteråt fick publiken ställa frågor till regissören vilket jag inte gjorde för jag 1. kom inte på några 2. vågade inte.

Sen gick vi ner till Union Square och hittade ett litet mexikanskt hak, El Cantinero, där det var happy hour fran öppning till stängning, $ 4 för drinkar! Det hade ju lätt kunnat spåra ur om det inte varit så att vi ju faktiskt är skötsamma unga damer som jobbar på dagarna. Kl 23 var jag hemma och i säng.



 



Idag har jag varit på jobbet två gånger och däremellan har jag väntat på Cable Guy*. Han hade lite problem när han skulle ringa via walkietalkien till nån central och lämna långa koder för han kunde inte säga R (han var kines). Så här lät det typ:
"Lichad, Flank, Thlee, Foul..." (Richard, Frank, Three, Four...)

De upprepade koderna fram och tillbaka 10 ganger, sen verkar de ha fixat det för han sa att det funkar (tror jag).

På eftermiddagen åt kollegerna och jag ost + kex och efter det mini-cupcakes. Tyvärr var vi så glupska så vi hann inte ta kort på cupcake:sarna förrän de flesta var borta.

 

Det blev en tidig kväll så jag har hunnit tvätta och greja också och klockan är inte ens nio. Nu ska jag gå ut och ta lite frisk luft och köpa vatten. 

*Denna händelse ägde inte rum i min lägenhet, jag har ju redan 160 kanaler.

RSS 2.0