Shopping i Chadstone

Här i Melbourne är det barbeque som gäller, sommar som vinter, australierna gillar kött förstår ni. Igår var jag på en bbq-middag i St Kilda, köttet blev rätt bränt men så var det en svensk som stod vid grillen.. Det var en fin brasa på balkongen! Glömde ta bilder.

Här kommer lite blandad kompott istället, tyvärr är bilderna från Iphonen.
Lite lavendel:


Melbourneborna säger att det är den finaste vintern i mannaminne, det tackar vi för! Det är tydligen rätt mycket regn och rusk i vanliga fall men de senaste veckorna har det sett ut så här 6 dagar av 7: (ta i trä)


Idag premiäråkte jag buss, tyvärr glömde jag åksjuketabletterna. En mycket förvånande men trevlig sak är att folk ropar 'Thank you' till busschaffisen när de går av.
Kängurudesign på bussätena:


Resan gick till Chadstone (uttalas ej som man tror, det gör inget här) Shopping Mall, jag kan meddela att det var det största centrumet jag någonsin har varit i. Var där i tre timmar och såg säkert bara en liten del av labyrinten.


Vissa köper sina skor här: Inte jag, jag köpte ett par på Kmart


Men titta mamma och pappa vilken drömskoaffär för er:


Visste ni att...

...Burger King har ett annat namn här?

Nu kommer jag att vara utan min rosa dator i några dagar, vi hörs sen!


Arresterad

Igår blev jag arresterad go vänner. Jag besökte Old Melbourne Gaol, ett gammalt fängelse där folk har blivit torterade och hängda.Det var den här mannen som arresterade mig och stängde in mig i en cell! Karln var skitarg och vi var tvungna att säga Yes Sergeant, No Sergeant osv. haha. Mitt brott hade varit våld mot tjänsteman.


Efter finkan så mötte jag upp lite folk och gick på jazzklubben The Apartment, som hade storbandskväll.Midvinter

Hm, var ska jag börja? Har inte funnits tid för bloggande och när jag väl har haft lite tid så har internet strulat..

I fredags var jag på en spelning på Northcote Social Club, tre band spelade och de var bra allihop. Sen blev det lite hit och tid och det slutade med att vi åt middag kl 03 på natten. Här finns det nämligen vanliga restauranger som har köket öppet till typ 04.

På lördagen gick jag på stan, träffade sedan upp Michelle i en liten gränd som är väldigt speciell; på Hardware Lane känns det som att vara i Spanien på sommaren med alla uteserveringar, musik och inkastare.


Efter det åkte vi ner till Chapel Street och mötte upp mina "europeiska" "kompisar". Inget bildbevis tyvärr.

På söndagen var det midsommarfirande med svennarna. Svensk mat, nubbe, snapsvisor och hela köret.

Vi var de sista att gå hem (vid 21). Medelåldern var trots allt 85.

Spårvagn hem.

Bara text, skapa era inre bilder*

Igår efter akvariet hamnade jag på ett knytis nånstans i St Kilda. Det var massa smarrig mat, bl a pumpasoppa, vilket de äter här precis hela tiden. Tyvärr var det även indisk mat vilket ledde till att jag var tvungen att duscha + hänga ut alla mina kläder över natten, jag har nämligen väldigt känsligt luktsinne och klarar inte av curry.

'bild'

Folket bodde i ett typ av town house som hade varit fab om det inte vore för kaoset och smutsen. De satsar inte särskilt mycket på hemmen här, men trots det så finns det miljoner inredningsbutiker. Jag får det inte att gå ihop. Alla hade dessutom jacka på sig inne för det var svinkallt.

'bild'

Ikväll träffade jag gruppen Fans of Europe, alltså inte Joey Tempest-Europe utan Europa i allmänhet. Mycket trevligt denna gång faktiskt! Vi satt ute hela kvällen trots midvintern men det var helt perfekt, har fortfarande inte behövt använda min mössa.

'bild'

'bild'


*Av någon anledning går det inte att ladda upp bilder, hoppas kunna återkomma med dem..Melb Aquarium


Dönt dönt dönt dönt dönt dönt dönt dönönööööööööö!Orkan - orka!

Eftermiddagen har varit galet blåsig, inget regn dock vilket var tur eftersom jag gick med två matkassar. På tv uppmanar de allmänheten att binda fast allt löst man har i trädgården och sen sitta inne. Själv ser jag fram emot det, jag har kuddar o filtar o te o choklad. Massa bra på tv är det också, bl a Come fly with me av Little Britain-gänget, de har gjort en parodi på den där gamla flygplatsdokusåpan.

Det enda som är irriterande just nu är ventilen på toan som bankar pga vinden, har lust att gå ut och tejpa för den men då blir väl kineserna arga.


Titta vad spökaktigt och ruskigt det ser ut.


Det blir läggdags tidigt idag, helt ok i denna säng.


Turist - javisst

Gårdagen tillbringades i city; hann med lite sightseeing, Immigration Museum och ACMI, mycket intressanta utställningar på det sistnämnda. 

Min kära syster gav mig en känga i sin blogg och menade att jag stör mig väldigt mycket på folk i kollektivtrafiken osv, hon tyckte synd om australierna som behöver stå ut med arga blickar. Jag kan meddela att det är nog mig folk stör sig på här. Igår stod jag på fel sida i rulltrappan två gånger och dessutom glömde jag ha busskortet redo när jag skulle ut igenom spärrarna. Till mitt försvar - 1: right = rätt 2: jätteonödigt att behöva dra kortet när man ska ut
 

På kvällen träffade jag Michelle , det blev texmex och sedan en drink i St Kilda, inneområdet för oss innemänniskor.


Missnöjd

Jag är såå hungrig. Problemet är att medan man kör tvättmaskinen så kan man varken ha igång mikron, vattenkokaren eller rosten vilket jag fick erfara för en stund sen. Ringde hit en kines som fixade. Nu har jag suttit här och väntat hur länge som helst, men tvättmaskinen vägrar bli klar.

Docklands

Fredagkvällen började (med en spårvagnsfelåkning och långpromenad) med en trevlig middag hemma hos en nyfunnen kompis i Docklands. Hennes lägenhet på 150 kvadratmeter ligger på 25e våningen med fantastisk utsikt över stan. Tyvärr hade jag inte den vettiga kameran med mig så detta är det enda jag kan bjuda på.Efter pumpasoppa och wraps gick vi ner till Hilton som hade kubansk livemusik.

Skata, tåg, k*k mm.

Igår var jag på två "möten" på olika pubar, ett med SKUT och ett med en grupp européer. Kom två timmar försent till det sistnämnda men det var ok. Premiäråkte spårvagn men upptäckte att de varken ropar ut hållplatserna eller har några skyltar. Jag frågade en gubbe mittemot: 'Hur vet jag när jag ska av?' 'Var ska du av?' 'Domain something something' 'NU' sa han och puttade ut mig i farten.
Hade kameran med mig hela kvällen men glömde helt dokumentera! Därför får ni lite blandade bilder från idag.


Om man kisar kan man tro att man är i NY.


Nån skata. Låter hur lustigt som helst, vilket alla fåglar verkar göra här. Man kan gå förbi en buske o tro att det är några ungar som driver med en på nåt sätt, det låter liksom inte verkligt.
Ni som är intresserade av fåglar (dvs pappa) kan lyssna på: http://birdsinbackyards.net/feature/top-40-bird-songs.cfm


Titta mamma, en bakgata.


Ingen post i min brevlåda här på Buckingham Palace... http://www.buckinghamapartment.com.au/


En sån lustig palm


Downtown Brighton


North Brighton, min station.


Rör

Rör rör överallt rör. Om jag ropar ner i ett kanske ni hör mig?Uppåner-vända landet

Australien (Melbourne iaf!) är lite speciellt, vissa saker har ni hört men andra är nog nya:

- De kör på fel sida, man blir i princip överkörd varje dag.
- Bilar har företräde vid övergångställen, man blir i princip överkörd varje dag.
- Man vet aldrig vilken plattform tågen går ifrån för de åker bara in på första bästa lediga spår. Så man måste alltid läsa vilken perrong tåget går från just för tillfället och sen kuta.
- De är efterblivna. De hade bara 4 TV-kanaler fram till för ca 2 år sedan, nu har de 14.
- De svenska hemsidorna går skitlångsamt här.
- Köpcentrum har fläshiga hemsidor, men sen när man går dit visar det sig att det är några tantaffärer och bagerier utmed en liten gata.
- "Köpcentrumen" i fina områden ser ut som centrum gjorde för 40 år sedan i Sverige. Eller kanske mer som typ nån död stad i Texas. Riktigt ruffigt och skruttigt.
- Solen går upp och ner tvärtom, den rör sig alltså över himlen åt fel håll.
- Trots att det är vinter så blommar det överallt. Det är citroner och mandariner på träden och rosor i trädgårdarna. Det finns björkar o sånt som inte har blad men de flesta träd har löv.
- Det finns veterinärer, djuraffärer, kattfrisörer och hundcaféer (?) överallt, varenda gata har sånt.
- Affärerna stänger 17 eller 18!! Jag fattar inte när folk shoppar, åker alla in på helgen?? Galenskap.


Hus i city


Kolla Bodi, chokladfabriken!


Blomster i midvintern.


Köpcentrum i ett fint område.


För er som inte visste det; jag är designer och har startat ett klädmärke, det är väldigt känt. Mycket fina kreationer.

Har shoppat säkert 3-4 kg, inte bra, jag har inte ens varit här en vecka! Nu får jag ligga lågt ett tag, kanske t o m ska ta och tvätta.
Var jättehungrig när jag kom hem från min shoppingrunda, gick in på den lilla kvartersbaren "Mothers Milk". Där fick jag en djupfryst pizza för $5, mums filibabba. Mina två bargrannar tog också varsin pizza och sen spred det sig i lokalen så att typ 10 pers beställde pizza, riktig succé m a o!

OMG

Efter en dag av shopping och promenerande var jag lite uttråkad när jag kom hem så jag gick lite snabbt med i en ny grupp "MCA", Melbourne City Adventurers". Ikväll hade de karaokekväll så jag drog dit. OMG vilket gäng man har hamnat i. Jag skrattade så jag grät men tyvärr hade jag ingen att dela glädjen med. De andra förstod liksom inte det roliga. De skrattade när nån satte på sig en peruk men i övrigt var de mycket seriösa med sin karaoke. Det lät helt sjukt förtäskigt.

Michael Jackson, inklusive moves.


En kines som sjöng opera.


-I'm Frida!
-And I'm Anna!
(?)

Tillställningen tillägnades fö drottningen som tydligen fyller år. Ingen bryr sig men alla är glada för en ledig dag.

Elvis Priestley, inklusive moves.

Kvällen var priceless. Jag måste säga att meetup.com överträffar alla förväntningar!


Här finns det hajar gott folk

Hade tänkt hänga i city igår men ångrade mig som tur var och stannade kvar här i Brighton. Underbar dag nere vid stranden! 

Vägen till stranden, hundraåriga badstugor, lyxhus, båtar, räls som man använder för att lägga i båten, Melbourne city i bakgrunden.

På väg hem på kvällen gick jag in på en restaurant för att köpa hämtmat men där träffade jag en dam som jag käkade med istället, massa intressanta anekdoter fick man höra. Sen gick jag hem och la mig på soffan och kollade på The Castle, en film som tydligen är en klassiker här i Australien. Typ som Sällskapsresan kanske?
 

Yarraville

Ett inlägg jag skrev igår försvann pga svajig internetuppkoppling och ni kan säkert leva er in i hur det känns.. Här kommer kortversionen:
Hittade en grupp på meetup.com, barhäng i fredags, folk med både axel I och II-diagnoser, men även några normala (som jag själv) typ nyinflyttade.


Mina bästisar för kvällen blev en fd fru till berömd footyplayer och en hypnotisör och bög.
 
Michelle, 52 år                                    Rodney, 44 år
(Heather Locklear?)

Har ni fö sett hur footyspelarna ser ut här? De har hotpants och linne.

Bay Street

Nedan ser ni hur det ser ut i lägenhetsområdet. För att gå till jobbet går jag till höger efter grinden och så tar jag ca 100 steg. Och jag som tyckte det var nära till kliniken i NY där promenaden tog 5 min!


Bay street i Brighton är tydligen ett lite finare område. Det är en gullig gata med lägenhetshus som är max 2 våningar varvat med småvillor, affärer och restauranger och längre ner mot stranden är det stora lyxvillor. Tyvärr hade jag inte den vettiga kameran med mig på stranden ikväll och iphone 3ans kamera är svindålig som alla vet. Får gå dit igen snart.
 

Serenity now Sonny boy!


Vädret här är ganska speciellt och folk har på sig lite vad som helst. Några har dunjacka och andra har shorts och flipflops. Själv kör jag ett mellanting med skinnjacka. Lokala skurar har fått en helt ny innebörd, det kan komma en superkort störtskur på ett litet område, det är ungefär som om man skulle skaka på ett blött träd om ni fattar? Tjoff så är man dyngsur, finns inte en chans att hinna fälla upp paraplyet.
Väderleksprognosen varje dag.


Den långa färden

Hej! Bloggen är härmed återuppstånden! Alla mina 3 läsare ropar JAA!

Pga omständigheter som KLM orsakade så blev det en liten försening på sisådär 24 timmar. Det var muntert! Särskilt när (efter 5 timmars väntan) tanten i biljettkontoret endast kunde boka om en av tre flygningar.  Men! Med en blandning av hot, tårar och fjäsk så lyckades vi få henne att styra upp situationen och prata med nån stackars Malay som blev väckt mitt i natten.

Vilken tur att man får vouchers vid förseningar så att man kan äta sig mätt i väntan på sitt flyg. Detta är vad KLM gav mig:Som ni förstår så täckte det upp för förseningen och jag var riktigt nöjd och glad. Skämt åsido så åkte jag givetvis hem och chillade i en extra dag innan jag kom iväg och åt denna gourmetfrukost på Arlanda.

Kuala Lumpur har en riktigt nice flygplats, det enda som störde lite var julpyntet (???)


På flyget mellan KL och Melbourne somnade jag innan vi ens hade lyft och när flygvärdinnan kom och gav mig tullblanketterna* så tänke jag "vad konstigt att hon inte ber kärringarna att fälla upp sina stolsryggar". Det tog flera sekunder att fatta att vi var uppe, tydligen hade vi dessutom flugit i 1,5 h. Efter maten somnade jag om och sov hela vägen till Melbourne, dvs 6 timmar till. Det var förstås inte så smart eftersom jag kom fram på kvällen men inatt sov jag konstigt nog mellan 00 och 08, har mått prima idag!

Skulle jättegärna lägga upp bilder på lägenheten, men NÅGON hade ställt in kameran på nåt konstigt sätt så de bilderna skulle ta åratal att fixa och lägga upp.


*Denna gång gick det riktigt fint i tullen, blev förhörd 4 gånger men det var kortisar. Det var dessutom trevligt folk. Jag kollade efter kamerorna från "Gränsbevakarna Australien" men de var inte där. Typiskt! Men jag hade nog inte kommit med ändå för jag hade fyllt i blanketten så fint och gubben litade på att jag inte hade knark i lakritspåsarna eller jord under skorna (det får man absolut inte ha, då förstör man hela Australiens ekosystem). Det var roligt att stå i kön och se alla andra som åkte fast! Tyvärr fick man inte fota. Det var mest kineser som åkte fast, de hade hela väskorna fulla med konstiga kryddor o grejer, det blev ajabaja + böter.

RSS 2.0