Från landet till stan

Förmiddagen då vi lämnade ön var det åskoväder, det gjorde det hela lite lättare.

Rosa taxibussar. Livsfarliga.

Färjan har vi ingen bild på.

Bussarna var billiga men mycket bekväma, endast 2 + 1 säten i bredd innebär lyx. Fyra timmars färd för 45 kr per person.På Concorde i KL blev vi behandlade som kungar; folk som bugade och smörade för oss + gav oss en 50 kvm stor svit. Äntligen lite valuta för P's premiumkort.
Nu tillbaks HEMMA


Ö-liv

Want a boat ride?


Cool fågel på hotellets fågelbord.


Det var inte många ställen som serverade alkohol men vi hittade ett mycket trevligt som dessutom hade god mat.Verandahäng hos Pippa och Steve från England.
Varsin dubbelsäng ska det va.


Perfect sunset.
4 km...

...strand för oss själva. På Pangkor finns det turister men de flesta är muslimer eller japaner och ingen av dem verkar särskilt intresserade av strandliv.
Årstidsbyte

Tandas är det viktigaste malaysiska ordet att kunna, det betyder toalett.

Stå inte på toan. Sparka inte på spolknappen. Åsså rök inte härinne.


Efter flyg, buss, taxi, färja och taxi hamnade vi på Pangkor Island i denna trevliga hydda.


Det fanns inga västerlänningar på resorten vilket var en intressant upplevelse, folk ville fotas med oss osv. Efter 3 nätter var vi tvungna att flytta eftersom hyddan var uthyrd så vi drog till ett annat hotell i samma by vilket var helt ok.


Här såg jag dock en kackerlacksbebis så vi fick bygga en fälla.


På kvällarna åt vi mat av varierande kvalité (men 15 kr för en varmrätt är ok) på kvartersrestaurangen Sandy Spoon. Man fick välja var i området man ville sitta så ställde de ut bord och stolar där, på gräset, lilla grusvägen, under nåt träd eller på stranden.

Motsatsen till Gällivarehäng


Footy

Efter en snabbkurs kvällen innan samt lite logiskt tänkande listade vi ut en del av reglerna. Det är en fartfylld och underhållande sport!
90 000 pers på läktarna.


Det var hur kallt som helst på lördagen, skönt att packa och dra till flygplatsen på kvällen.


Lite av varje från Melbourne

Intensiv vecka!

Eureka Skydeck 88 våningar upp:


En sväng genom Crown Entertainment Center:


Tramcar Restaurant: En spårvagn inredd i 20-talsstil som åker runt i stan medan man äter.Livemusik på the Espy. Vi var där tidigt som synes. Ser ni P mellan mixerbordet och bordet?


Musikal Rock of Ages, 80-tals-hit efter 80-tals-hit, fullt ös:


Leaving Drinks på Imperial, Chapel St:

De senaste två dagarnas bilder ligger kvar i kameran, kommer förhoppningsvis upp förr eller senare.

Söndag och uppe 07

P kom tidigt imorse och jag tvingade förstås med honom ut direkt. Ingen tid för jetlag här inte! Baggaget var försvunnet men vi skrapade ihop lite kläder.
Först zoo.
Sen Acmi som har en stor utställning om filmens, ljudteknikens och tv-spelets historia, P var i himmelriket på sin lilla nostalgitripp i datanördhistorien.Sen däckade P på puben och då var det dags att gå hem.


Höst i NY?

Idag kändes det precis som höst i NYC, ni som har varit där förstår känslan.


Melbourne påminner på vissa sätt om NY men på kvällarna har jag alltid en väldigt stark Gotham City-känsla när jag går på gatorna. Svårt att förklara.Lördag på marknaden.
Brunswick Street i Fitzroy, the place to be! Handlade inte för mycket.


Out and about

I tisdags var vi på det berömda Espy och lyssnade på livemusik. Det var väldigt mycket hej baberiba över bandet men trevligt ändå.Onsdagkvällen spenderades på Chapel Street, först några spännande toasts och sedan en teaterpjäs. Publiken var statister i föreställningen vilket var kul men skämmit ju.


Vem kan lista ut hur detta uttalas?

Svaret är Phrään.

Torsdagsquizz:Planka.au

När man en enda gång plankar i kommunaltrafiken så åker man fast. Tur att jag är dum turist och inte fattar nåt, det går ju inte att bötfälla mig!

De får ett eget inlägg

Jag svimmar!

Åsså en boing boing:


My Sydney Family

Fotboll på tv.
 
Utsikt från köket:

Hur många Sjostedt finns det i telefonkatalogen?

Valskådning:

Museum of Australia:


Allt betalt, kost och logi, privatchaufför och guide; allt det fick jag men så betalade jag ju i det svarta svenska guldet också:


Kommer ni ihåg när Joey tar på sig alla Chandlers kläder? Så såg jag ut när jag checkade in på flygplatsen pga alla kilon lakrits i bagaget.

NSW

Helgen har tillbringats i Sydney, sorry alla Melbournebor men Sydney är finare! Synd bara att jag inte vet hur man förstärker färgerna i fotona.

Utsikt från Jacobs Ladder lookout:


Circular Quay:


Operahuset (nähä?):Bondi Beach:


En random gata:


RSS 2.0